Ons Verhaal

Lang lang geleden, toen olifanten nog niet grijs waren maar in alle kleuren van de regenboog de wereld bevolkten, werd er in Antwerpen een klein koningsblauw olifantje geboren. Zoals de meeste kleine olifantjes was hij gek op spelen maar er was toch iets anders dan anders aan de hand met de kleine koningsblauwe olifant: Hij was namelijk bijzonder veeleisend.

Het liefste speelde hij met speelgoed dat heel goed gemaakt was en bovendien erg mooi was. Ook kon hij uren genieten van bijzondere boeken met erg fantasierijke verhalen en prachtige dromerige tekeningen.

Hij was anders gezegd dus nogal een eigenzinnig specialleke 😉

Top speelgoed sinds 1970

Ondertussen, meer dan 50 jaar later, kan je bij In den Olifant nog steeds terecht voor het allermooiste speelgoed dat vaak generaties lang meegaat, en een uitgebreid en eigenzinnig aanbod prachtige prenten- en kinderboeken.

Bert en Nele staan sinds april 2020 aan het roer van “in den olifant”. “Samen met onze dochters Merel en Lara namen we de beslissing om de winkel verder te zetten met heel veel goesting. Speelgoed, en vooral “goed” speelgoed, zit in ons DNA en de kans om dit prachtige verhaal verder te zetten hebben we met beide, of beter al onze acht handjes gegrepen.”

“Waar wij van houden is het beste, mooiste speelgoed en de knapste, meest fantasierijke boeken uit te kiezen zodat we die aan onze bezoekers met volle overtuiging kunnen aanbieden.”

Daarvoor hebben we over de hele wereld contacten en bezoeken we internationale beurzen. De criteria?

Speelwaarde, duurzaamheid, creativiteit, kwaliteit, schoonheid en een vleugje magie

Ons Team

Het 11-tal van in den olifant bestaat naast onze familie uit trouwe medewerkers die al vele jaren expertise hebben opgebouwd en ook uit enkel jonge krachten die zich tot specialisten in spellen of boeken hebben ontplooid.

Een top-team dus dat ervan geniet om jou met advies bij te staan. Goed advies is altijd persoonlijk! Wij nemen dan ook met plezier de tijd om te luisteren en jou mee te nemen in ons wonderlijke speelgoedparadijs.

Nele Van Dorpe

Zaakvoerder

Bert Vekemans

Zaakvoerder

Marijke Serraes

Shopmanager

Brenda Jacobs

Winkelverantwoordelijke: creatieve redhead & positivo

Loredana Vandenabeele

Boekenkenner & adviseur

Arnaud Ndongala

Webshop Manager

Arthur Electeur

Lego Specialist

Merel Vekemans

Jobstudent

Lara Vekemans

Jobstudent

Merel Van Goubergen

Jobstudent